De Duurzame Boerderij advies & educatie

Downloads

Groendoen: 10 tips voor natuurbeleving in de kinderopvang

Klik op het PDF-icoon om het document te downloaden. Veel plezier ermee!
Verder lezen →

Speurtocht met je smartphone

Uitleg over hoe je op verschillende manieren je smartphone buiten kunt inzetten.  Doel Spannende buitenactiviteit met kinderen. Wanneer Als buitenactiviteit. Kinderen moeten (per groepje) een smartphone mee. Seizoenen Ieder seizoen. Waar Overal buiten.  Inhoud Een document met allerlei voorbeelden waarbij met name het gebruik van QR-codes ruim aan bod komt. Bijgevoegd is ook een blad met voorbeelden van verschillende typen QR-codes. Veel plezier ermee!
Verder lezen →

Diersporenplakkers download

Leuke diersporen die je kunt afdrukken en als grote plakkers op de grond kunt leggen. Sporenzoeken in de klas! Doel Sporen leren herkennen van verschillende dieren. Wanneer Als binnenles of kinderactiviteit. Seizoenen Ieder seizoen. Waar Binnen, plek met voldoende ruimte zodat de deelnemers de sporen kunnen volgen. Bij voorkeur gladde ondergrond in verband met het opplakken. Inhoud Het pakket bevat prenten van dieren om een spoor mee te vormen en een instructie voor de begeleider. Veel plezier ermee!
Verder lezen →

Sneeuwspoor opdrachtkaarten downbload

Negen leuke diersporenopdrachten om met een groep kinderen uit te voeren als er buiten sneeuw ligt. Doel Buiten in de natuur zijn en diersporen leren herkennen. Wanneer Als er sneeuw ligt. Als buitenles of kinderactiviteit. Seizoenen Als er sneeuw ligt. Waar Buitenlocatie, bos(je) of park. Twee verwerkingsopdrachten voor binnen. Inhoud Het pakket bevat 9 opdrachtkaarten en een instructie voor de begeleider. Veel plezier ermee!
Verder lezen →

Diersporenduet download

Het dieren duet is bedoeld voor gebruik door natuurgidsen en vrijwilligers op het gebied van natuurbeleving en educatie en voor gebruik op scholen. Doel Voorbereidende activiteit om sporen te leren koppelen aan de bijbehorende dieren. Wanneer Voorafgaand aan een diersporenwandeling Bij presentaties op school Etc.   Seizoenen Alle seizoenen Waar Binnen of buitenlocatie Inhoud Het diersporenduet bestaat uit kaarten van diersporen en het bijbehorende dier. Het pakket bevat 10 duetten  en een instructie voor de begeleider. Veel plezier ermee!
Verder lezen →