De Duurzame Boerderij advies & educatie

 • testimonial ddb klimboom De Duurzame Boerderij wil mensen dichterbij de natuur brengen. Duurzaam handelen begint bij zorg voor jezelf , anderen en de natuur om je heen. De Duurzame Boerderij begeleidt projecten op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Kinderen en volwassenen, scholen, bewonerscommissies, NME-centra en gemeentes behoren tot de doelgroep.
  De Duurzame Boerderij
 •   Profielfoto hannelore  
  Ik ben het gezicht achter De Duurzame Boerderij. Ik ben een pionier die graag projecten initieert op gebied van natuur en duurzaamheid. Daar krijg ik energie van! Mijn rol bestaat vaak uit faciliteren en verbinden. Daarom ook deze site. Niet alleen om te informeren maar ook om te inspireren. Betrokkenheid en authenticiteit zijn een must bij duurzaamheid. Op deze site delen we daarom ook privé 'projecten'.
  Hannelore Börger
 • Profielfoto Gezin 225x225
  We zijn een gezin met 5 kinderen. Altijd gezellig en altijd bezig: hoe krijg je 100 kg zware glasplaten op het terras geplaatst? Je bouwt een trap van piepschuim!
  Het hele gezin
 • Profielfoto Michiel 225x225
  Ik ben een vernieuwer. Dat heb ik met Hannelore gemeen. Duurzaamheid begint voor mij thuis: het gaat over voedsel (minder vlees, je eigen moestuin), energiegebruik, je consumptiegedrag, je vakanties (we vliegen nooit... tot nu toe), de auto laten staan (ik fiets sinds een paar jaar naar mijn werk in Groningen) en hoe je met je kinderen omgaat. Soms ligt de duurzaamheidslat binnen het gezin wat hoog voor mij. Grappig dat het de kinderen makkelijker afgaat. Leuk ook om een bedrijf te zien ontstaan gestoeld op waarden, dat past bij deze tijd.
  Michiel Kostermans
 • Profielfoto Marijn 225x225
  Tekst van Marijn
  Marijn
 • profiel Loë
  Klimmen, zingen en afspreken met vriendinnen. Dat zijn de dingen waar ik van houd, ik ga graag klimmen met m'n zusjes, in de klimhal, maar nog liever buiten in Duitsland, Frankrijk of de Ardennen. Lekker in de natuur de echte rotsen verkennen. Ik zing in twee koren en heb hier altijd veel plezier, ook spreek ik graag af met mijn vriendinnen. Ik ben inmiddels 16 jaar en wil in de toekomst veel met m'n zusjes of met vrienden buiten zelfstandig gaan klimmen.
  Loë
 • Profielfoto Anniek 225x225
  Ik ben Anniek en ik ben 14 jaar. Ik hou van paardrijden en van klimmen. Dit doe ik het liefst in de buitenlucht. Naar school ga ik altijd op de fiets. Later wil ik graag iets met sport gaan doen, bewegen vind ik erg leuk. In de zomer ga ik graag zeilen, het liefst lekker hard en in de trapeze.
  Anniek
 • anne en poes
  Ik hou veel van huisdieren vooral van Borre onze poes.  Ik speel het liefst buiten in de sneeuw of in de hut. Mijn hut is op paalen. Ik heb hem zelf getimmerd. Verder bouw ik houten dingen zoals een box of een boot dat is dus ook met stroom. Ik vind het erg leuk om met stroom te werken ik ben dus technisch. Verder speel ik nog met vrienden.
  Anne
 • P1110588
  Ik ben lente en ik ben 9 jaar. Ik hou van klimmen en buiten spelen. Als de ijsbaan open is ga ik graag schaatsen. Mijn leukste vak op school is gym. Ik hou van de natuur en diersporen zoeken. Mijn beste vriendin is Iris, mijn lievelingseten is paella. Mijn lievelingskleur is blauwgroen-achtig.
  Lente